96 391 39 02 pim@fvmp.org

ESCOLA DE
CÀRRECS ELECTES

Gestió de la innovació municipal

Amb l’objectiu de donar a conèixer als càrrecs electes locals les eines necessàries per a fer una anàlisi de la importància de la innovació, posem en marxa el curs «Gestió de la innovació municipal».

Amb aquesta formació inicial volem proporcionar els coneixements per tal de liderar i impulsar iniciatives i processos d’innovació en l’àmbit municipal, partint d’un enfocament realista d’allò que representa la innovació per als municipis actuals i futurs.

Volem que les regidores i els regidors participen als seus municipis d’iniciatives transformadores d’innovació i que, amb la sensibilitat necessària, puguen identificar noves oportunitats i establir l’enfocament adient per tal dur-les endavant.

L’alumnat que supere aquest curs comptarà amb un certificat oficial expedit per la Universitat Jaume I de Castelló

creativitat i talent

Creativitat i talent al servei de la generació de valor públic

Curs d’Innovació per a la Funció Política

És temps de canvis i incerteses, però també de reflexions profundes entorn al paper que juguen les institucions públiques en el desenvolupament sostenible i durador de les societats modernes i massivament connectades. És aquest precisament, un context de globalització radical i hiper connectivitat social, el que determinarà l’èxit o el fracàs de la nostra administració per a construir un model de convivència i govern compatibles amb les necessitats reals de les persones i l’escassetat cada vegada més evident dels recursos públics.

En aquest sentit, sembla clar que les administracions públiques necessiten un nou enfocament, una nova manera de fer i entendre els problemes als quals s’enfronten, un nou paradigma en el qual la innovació pública i la creació de valor siguen les vertaderes palanques del canvi en aquestes institucions. És hora que les administracions, el seu àmbit polític i la seua funció pública orienten la seua creativitat i talent cap a una clara generació de valor públic des de les seues institucions. És hora d’estar a l’altura i situar al sector públic a l’altura dels reptes que se li exigeix des d’una societat i ciutadania cada vegada més disruptiva en els seus hàbits i costums. És hora de no arribar tard.

Conscients d’aquesta realitat, aportem coneixement amb impacte transformador en la cultura i mirada de les Administracions Públiques on creativitat i talent es posen al servei de la generació de valor públic, a la recerca de l’impacte de les polítiques públiques impulsades pels governs.

DIJOUS 30 de juny i dimarts 05 de juliol, en horari de 16 a 20 hores

UJI – Edifici Escola de Doctorat i Consell Social, s/n

sessió i

Mòdul 1: La innovació no és opcional.

– Què està passant ací fora?

– Conceptes clau de la innovació per a la visió política.

Mòdul 2: Què és la innovació? Destruint mites.

– Definicions i tipus d’innovació.

– On innovar des de la política?

– Destruint mites de la innovació.

Mòdul 3: Els elements necessaris perquè sorgisca la innovació en les administracions.

– Les persones.

– Les idees.

– Els projectes d’innovació.

– El risc.

– La gestió del canvi.

– L’avaluació del valor públic.

Mòdul 4: El viatge de les idees.

– Les nostres barreres públiques per a innovar.

– Som una organització innovadora? Test d’autoavaluació.

– Les transformacions organitzatives que han d’impulsar-se des de la política.

sessió ii

VACIO

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mòdul 5: La innovació i les polítiques públiques

– La innovació orientada a missions de la UE.

– Les oportunitats que venen de la UE.

– La innovació en l’Agenda 2030.

Mòdul 6: Els projectes d'innovació. 4 eines bàsiques.

– Com convèncer amb la teua idea?: L’Abstracte de la idea i l’Elevatorpitch.

– Com prioritzar les idees? Matriu de priorització.

– Com llançar un projecte d’innovació? La fitxa del projecte.

– Com resumir l’essència de la innovació? El CANVAS de la innovació.

Mòdul 7: Les capacitats i habilitats del futur.

– 

CÀRRECS ELECTES

El programa té com a objectiu donar a conèixer als càrrecs electes locals les eines necessàries per a fer una anàlisi de la importància de la innovació.

DOCENT: FERMÍN CEREZO PECO

CAP DE SERVEI D’INNOVACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

 •  Enginyer superior en Informàtica per la Universitat Politècnica de València.
 • Des de maig de 2018 cap de Servei d’Innovació de l’Ajuntament de València Coordinador del model de governança de la innovació, Missions València 2030.
 • Des de febrer de 2017 coordinador d’Organització i Gestió Pública a l’Ajuntament de València dins de la Direcció General d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones de València.
 • Des de 2015 2016 cap de Secció de Transparència i Govern Obert en la Diputació de València liderant l’Estratègia GO! Govern Obert #DiputacióValència.
 • Des de 1999 i durant més de 15 anys, director de l’Àrea d’Organització, Innovació i Qualitat de l’Ajuntament de Catarroja Responsable del Servei de tecnologia i comunicacions, Servei d’atenció ciutadana, Servei d’Innovació pública, Organització i millora contínua Membre de Comité Tècnic de Direcció de l’Ajuntament de Catarroja per a la direcció professional seguint els criteris del model.
 • EFQM d’excel·lència.
 • Certificat com a Directiu Públic Professional Categoria 1 AEC Associació Espanyola per a la Qualitat European Organization for Quality número ES 147919
 • Coordinador de l’itinerari formatiu de Direcció Pública #DIVALDirectia per a la formació directiva de les persones amb responsabilitat de la funció pública valenciana.
 • Coordinador i professor en el Màster en Lideratge i Direcció Pública de l’INAP UIMP per a directius públics procedents de l’Administració General de l’Estat, les Comunitats Autònomes, les Entitats Locals i Iberoamèrica.
 • Membre del grup tècnic de la Comissió de Modernització, Participació ciutadana i Qualitat i del grup tècnic de Transparència i Govern Obert de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
 • Avaluador dins dels premis a la innovació en els serveis públics de l’AEVAL.
 • Formador de directius i empleats públics en diverses institucions de prestigi INAP, FEMP, EUDEL IVAP, Fundació CEDDET, Universitats i AALL.
 • Col·laborador i autor en diverses publicacions.
 • Reconeixements: Premi INNOVAGLOC de la FEMP 2021; Premi Runners-UP Capital Europea de la Innovació 2020 de la UE (100.000 €); Premi al millor projecte en participació ciutadana i govern obert (CNIS 2019); Premi a la millor iniciativa en matèria de Govern Obert (Novagob 2016); Esment especial a l’Innovador Públic – CNIS 2015; Premi Ciutadania en Premis a la Innovació en el Sector Público – AEVAL – MINHAP 2013; Premi a projecte referent en Interoperabilitat i reducció de càrregues administratives – Pla PICAS – Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat (CNIS) febrer 2013; Premi Sapiens 2010 a la trajectòria professional per COIICV – 2010; Premi de les Telecomunicacions Projecte CAVI – 2005; Esment especial Premis a la qualitat dels serveis públics OCSP 2004; Premi TECNIMAP 2004 – Projecte CAVI – MAP 2004.