TERRA
INNOVADORA

JORNADES DE TALLERS I PRÀCTIQUES INNOVADORES

Després de les dues primeres edicions, durant aquest 2023 la tercera edició de TERRA INNOVADORA tornaran a ser unes jornades adreçades a tot el personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) i gràcies al qual podrem, un any més, identificar els principis fonamentals de la innovació a l’àmbit municipal comptant amb diferents experiències de territoris diversos.

De nou, TERRA INNOVADORA ens servirà per a ajudar a totes les persones que treballen als ajuntaments a viure una jornada d’intercanvi d’experiències municipals. Farem possible una àgora on conèixer i entendre diferents casos d’èxit innovadors en diferents àrees de gestió municipal. En definitiva, un espai de debat, i reflexió al voltant d’experiències innovadores dins dels processos de govern local, tant des del punt de vista organitzatiu com de l’impacte econòmic, social o mediambiental a les nostres ciutats.

SESSIONS DE BONES PRÀCTIQUES I INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES

21 de juny | Las Naves | Centre d’innovació social i urbana.
C/ de Joan Verdeguer, 16. València

INAUGURACIÓ

9:00 – 9:30

La importància del Big Data als ajuntaments. Experiències municipals en aquest camp

09:30-11:00

Actualment els ajuntaments estan en disposició de tindre l’oportunitat d’analitzar grans quantitats de dades (Big Data) per identificar patrons i tendències, cosa que permet al personal al servei de l’administració local prendre decisions més informades sobre com millorar els serveis públics. En aquesta taula es debatrà i parlarà d’aquestes circumstàncies que poden millorar la tasca i l’eficiència dels ajuntaments. Comprendre la gestió del Big data suposa una oportunitat per a millorar el nostre treball.

Óscar Manuel Pérez, responsable de Desenvolupament de Negoci per a Data & Analytics d’Hiberus.
Ismael Yuste, tècnic d’informació, millora i modernització de l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer.
Teresa Bonet, servei de Modernització Tecnològica i Informàtica de l’Ajuntament de Torrent.

PAUSA CAFÉ

11:00 – 11:30

Innovar en la governança local en matèria esportiva

11:30 – 13:00

En aquesta taula es posarà en valor la importància de la innovació en l’esport. A partir d’aquest punt de partida veurem bones pràctiques innovadores de com l’esport es pot convertir en una eina clau per a impulsar polítiques d’igualtat, millora de l’atenció de malalts amb malalties cròniques i del turisme esportiu i tecnologies TIC.

Toni Buades, coordinador Proyecto DTI+D & Smart City de l’Ajuntament de la Nucia.

Sergio Villalba, regidor d’esports i educació de l’Ajuntament de la Nucia.

Sergi López, Associació de Gestors Esportius Professionals Comunitat Valenciana.
José Luis Herreros, gestor Esportiu de l’Ajuntament de Benicarló.
Teresa Ferri, tècnica superior d’esports de l’Ajuntament de Sagunt i coordinadora del projecte Dorsal 261 de sensibilització i promoció de valors igualitaris.
Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació i sòcia de CIMA (Associació de dones cineastes i mitjans audiovisuals). Autora de diferents audiovisuals i documentals, entre ells “Campiones Invisibles” i “Campiones sense límits”.

Models innovadors en agricultura local

13:00 – 14:30

En aquesta taula posarem l’accent en la innovació en l’agricultura dins de la gestió municipal. Un fet que pot permetre més productivitat i rendibilitat, però, sobretot, és necessària per assegurar-se que un creixement tant a nivell mediambiental com socioeconòmic dels municipis.

Vicent Faro, President del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Vicent Blay Miralles, enginyer agrònom i tècnic del projecte Agrocompost de la Universitat Miguel Hernández i de la Conselleria d’Agricultura de la GVA.

Héctor Carrió, Impulsor del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Pedreguer 2019-2025 (PEDASP).

Pep Romany, representant del projecte “Blat de la Marina”. 

 

TERRA INNOVADORA

JORNADES DE TALLERS I PRÀCTIQUES INNOVADORES