TERRA
INNOVADORA

JORNADES DE TALLERS I PRÀCTIQUES INNOVADORES

Després de les dues primeres edicions, durant aquest 2023 la tercera edició de TERRA INNOVADORA tornaran a ser unes jornades adreçades a tot el personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) i gràcies al qual podrem, un any més, identificar els principis fonamentals de la innovació a l’àmbit municipal comptant amb diferents experiències de territoris diversos.

De nou, TERRA INNOVADORA ens servirà per a ajudar a totes les persones que treballen als ajuntaments a viure una jornada d’intercanvi d’experiències municipals. Farem possible una àgora on conèixer i entendre diferents casos d’èxit innovadors en diferents àrees de gestió municipal. En definitiva, un espai de debat, i reflexió al voltant d’experiències innovadores dins dels processos de govern local, tant des del punt de vista organitzatiu com de l’impacte econòmic, social o mediambiental a les nostres ciutats.

SESSIONS DE BONES PRÀCTIQUES I INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES

21 de juny | Las Naves | Centre d’innovació social i urbana.
C/ de Joan Verdeguer, 16. València

INAUGURACIÓ

9:00 – 9:30

La importància del Big Data als ajuntaments. Experiències municipals en aquest camp

09:30-11:00

Actualment els ajuntaments estan en disposició de tindre l’oportunitat d’analitzar grans quantitats de dades (Big Data) per identificar patrons i tendències, cosa que permet al personal al servei de l’administració local prendre decisions més informades sobre com millorar els serveis públics. En aquesta taula es debatrà i parlarà d’aquestes circumstàncies que poden millorar la tasca i l’eficiència dels ajuntaments. Comprendre la gestió del Big data suposa una oportunitat per a millorar el nostre treball.

Óscar Manuel Pérez, responsable de Desenvolupament de Negoci per a Data & Analytics d’Hiberus.
Ismael Yuste, tècnic d’informació, millora i modernització de l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer.
Teresa Bonet, servei de Modernització Tecnològica i Informàtica de l’Ajuntament de Torrent.

PAUSA CAFÉ

11:00 – 11:30

Innovar en la governança local en matèria esportiva

11:30 – 13:00

En aquesta taula es posarà en valor la importància de la innovació en l’esport. A partir d’aquest punt de partida veurem bones pràctiques innovadores de com l’esport es pot convertir en una eina clau per a impulsar polítiques d’igualtat, millora de l’atenció de malalts amb malalties cròniques i del turisme esportiu i tecnologies TIC.

Toni Buades, coordinador Proyecto DTI+D & Smart City de l’Ajuntament de la Nucia.
Miguel Ángel Nogueres, president d’honor de l’Associació de Gestors Esportius. Professionals Comunitat Valenciana.
José Luis Herreros, gestor Esportiu de l’Ajuntament de Benicarló i president de Col·legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Comunitat Valenciana (Colef CV).
Teresa Ferri, tècnica superior d’esports de l’Ajuntament de Sagunt.
Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació i sòcia de CIMA (Associació de dones cineastes i mitjans audiovisuals). Autora de diferents audiovisuals i documentals, entre ells “Campiones Invisibles” i “Campiones sense límits”.

Models innovadors en agricultura local

13:00 – 14:30

En aquesta taula posarem l’accent en la innovació en l’agricultura dins de la gestió municipal. Un fet que pot permetre més productivitat i rendibilitat, però, sobretot, és necessària per assegurar-se que un creixement tant a nivell mediambiental com socioeconòmic dels municipis.

Vicent Far, President del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Projecte Agrocompost de la Universitat Miguel Hernández i de la Conselleria d’Agricultura de la GVA.

Héctor Carrió, Impulsor del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Pedreguer 2019-2025 (PEDASP).

 

INSCRIPCIONS A PARTIR DE L’1 DE JUNY